Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/زنجان مدیر بخش تحقیقات جنگل‌ها و مراتع مرکز تحقیقات کشاورزی استان زنجان با بیان اهمیت وجود مراتع و پوشش گیاهی گفت: استان زنجان دارای حدود یک میلیون و ۲۰۰ هکتار عرصه مرتعی است.

فرهاد آقاجانلو در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: ۴۱ درصد مساحت مراتع استان متشکل از حدود ۸۴ تیپ گیاهی بوده که از عمده‌ترین پوشش گیاهی می‎‌توان به گون، آگروپایرون، درمن‌ها و مقداری فستوکا و پوآها اشاره کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: حدود ۶۵ هزار هکتار جنگل حفاظتی عمدتاً در طارم داریم که درخت غالب این جنگل‌ها اُرس، مقداری بلوط و بنه است‌.

آقاجانلو با بیان اینکه حفظ و نگه‌داری مراتع و جنگل‌ها وظیفه هر انسانی است، گفت: تخریب پوشش گیاهی مراتع عاملی برای جاری شدن سیل‌های ویرانگر بوده است.

این مسئول تشریح کرد: پوشش گیاهی مراتع سبب حفظ خاک و جلوگیری از فرسایش می‌شود؛ چراکه در مراتع از برخورد مستقیم قطرات باران با خاک جلوگیری کرده و مانع از ریزتر شدن ذرات خاک می‌شود؛ همچنین وجود پوشش گیاهی مانع مسدود شدن راه‌های نفوذ آب به خاک و جاری شدن سیلاب‌ها و نهایتاً مانع تخریب مراتع خواهد شد.

وی افزود: تاثیر مراتع در تامین آب‌های زیرزمینی بسیار مهم است، چون وجود علف‌ها و گیاهان در مراتع باعث کاهش سرعت رواناب حاصل از بارندگی در سطح زمین شده و این حالت دو فایده عمده دارد، نخست اینکه از شست‌وشوی خاک جلوگیری می‌شود و بعد آب فرصت کافی برای نفوذ در خاک را پیدا کرده و در نتیجه باعث پرآب شدن قنات‌ها و چشمه‌ها می‌شود.

آقاجانلو گفت: حدود ۳ تا ۴ برابر ظرفیت مرتع دام داریم که همین مسئله باعث خسارات جبران‌ناپذیری شده است.

وی خاطرنشان کرد: شخم اراضی بالای ۴۰ درصد و کم‌عمق، چرای بی‌رویه، شخم در جهت شیب، بوته‌کنی، تبدیل مراتع به زمین‌های کشاورزی، خشکسالی یا بادهای شدید و در نهایت آتش‌سوزی از مهم‌ترین عوامل تخریب مراتع است‌.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اجتماعی زنجان سیل تخریب پوشش گیاهی پوشش گیاهی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۱۱۸۲۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

احیای ۲۳۰ هکتار از مراتع شیروان

مصطفی سیامکی افزود: بذرپاشی مشارکتی مراتع روستای شناقی سفلی در سطح ۱۳۰ هکتار و مراتع باداملی در سطح ۱۰۰ هکتار انجام شد.
وی گفت: همچنین طرح‌های مرتع‌داری روستا‌های گره زو، گوگلی، قلهک علیا و سفلی، بیگان و کلاته مهین در سطح ۹ هزار هکتار بذر پاشی شد.
رییس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان شیروان ادامه داد: احیای ۱۳ هزار و ۷۰۰ هکتار از مراتع این شهرستان در روستا‌های حلواچشمه، گوگلی، قلهک علیا و سفلی، بیگان، کوسه و کلاته مهین در دستور کار قرار دارد.
گستره شهرستان شیروان ۴۰۰ هزار هکتار است که ۲۹۰ هزار هکتار آن به صورت منابع طبیعی تجدید شونده و ۱۱۰ هزار هکتار جزو اراضی مستثنیات قانونی شخصی شامل زمین‌های زراعی، باغ ها، جاده‌ها و محوطه‌های روستا و شهر‌ها است.

باشگاه خبرنگاران جوان خراسان شمالی بجنورد

دیگر خبرها

  • آیت‌الله فاضل لنکرانی: «امید» در میان اساتید حوزه در حال از بین رفتن است/ تعداد شاگردان استادی که سالیانی 100 شاگرد داشت به 10 نفر رسیده! حدود 150 استاد در سال گذشته تدریس داشتند، اما در سال جاری تا 2 ماه از تدریس محروم بودند
  • خودداری از کوچ زودرس دام‌ها به مراتع
  • بورل: آواره شدن بیش از یک میلیون نفر در رفح ویرانگر خواهد بود
  • خسارت ۳۳ میلیارد دلاری جنگ ویرانگر در غزه
  • بهره برداری از قطار اردبیل- میانه در نیمه اول سال جاری
  • ۷۳ هکتار از اراضی کشاورزی و باغی ساوجبلاغ آزادسازی شد
  • گوترش: عملیات در رفح یک تراژدی ویرانگر خواهد بود/ درباره گورهای جمعی تحقیق شود
  • رویش دشت شقایق در اردستان
  • احیای ۲۳۰ هکتار از مراتع شیروان
  • حضور ویرانگرِ آمریکا در افغانستان + فیلم