Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «همشهری آنلاین»
2024-05-03@09:24:17 GMT

سیل زباله در زنجان‌رود

تاریخ انتشار: ۲۳ خرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۲۱۵۲۰۴

سیل زباله در زنجان‌رود

پوپک قاسمی-همشهری آنلاین

رودخانه زنجان‌رود در شهر زنجان یکی از فرصت‌هایی است که به دلیل بی‌توجهی در ساماندهی به تهدید تبدیل شده است. وضعیت کنونی این رودخانه علاوه بر آلودگی ظاهری، تهدید محیط زیستی برای بهداشت و سلامت شهروندان زنجانی به شمار می‌رود. طرح ساماندهی زنجان‌رود از سال 90 مطرح شده اما تا کنون به نتیجه نرسیده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آلودگی رودخانه با زباله

یکی از شهروندان زنجانی در این باره عنوان می‌کند: بستر رودخانه زنجان رود انباشته از نخاله و زباله است و این تهدیدی برای سلامت بهداشت شهری و شهروندان است. سعید اشرفی می‌افزاید: آزادسازی بستر رودخانه زنجان‌رود از دست افرادی که سالیان طولانی است در آن کشت و زرع کرده یا ابنیه ساخته‌اند از بزرگترین مشکلات ساماندهی آن است. وی عنوان می‌کند: زنجان‌رود می‌تواند به یک فرصت برای شهر زنجان تبدیل شود و با برنامه ریزی اصولی، فضای شهری مفرحی برای شهروندان فراهم کرد.

 واگذاری به پیمانکار

شهردار زنجان با عذرخواهی از شهروندان زنجانی به دلیل وضعیت پر از زباله زنجان‌رود می‌گوید: برای ساماندهی زنجان‌رود نیاز به سرمایه‌گذاری داریم تا بتوانیم مجموعه‌ای راه اندازی کنیم که مردم از حضور در کنار این رودخانه لذت ببرند. حبیب الله ملایی یگانه با بیان اینکه متأسفانه با هربار بارندگی زباله‌های زیادی در اطراف پل میربهاءالدین انباشت می‌شود، می‌افزاید: قرار بود از چند ماه گذشته طرح ساماندهی زنجان‌رود که 3 پل تاریخی شهر در مسیر آن قرار دارد، آغاز شود. حتی در این زمینه رایزنی‌هایی با مسئولان یکی از بزرگترین شرکت‌های پیمانکاری کشور شده است که امیدواریم هرچه سریع‌تر به نتیجه برسد.

 انباشت نخاله‌ها

ملایی یگانه عنوان می‌کند: در بخش آزادسازی حریم رودخانه نیز اقداماتی صورت گرفته است و ما سعی کردیم  نخاله‌ها و زباله‌های موجود را تا حد امکان پاکسازی کنیم اما نیاز به مشارکت همگانی داریم و مردم باید با رعایت توصیه‌ها، نخاله‌های خود را در این مسیر رها نکنند.

شهردار زنجان با بیان اینکه آب‌های سطحی، زباله‌ها را وارد این رودخانه می‌کند، می‌افزاید: متاسفانه مردم نیز نخاله‌های ساختمانی را در مسیر این رودخانه رها می‌کنند و امروز مسیر رودخانه نیاز به لایروبی‌های مداوم دارد.

وی می‌گوید: البته برای سامان دادن پل‌های میربهاءالدین، سردار و سیدمحمد برنامه‌های مهمی داریم. یکی از این برنامه‌ها ایجاد پیاده‌راهی زیبا از سه‌راهی بیجار تا خود این 3 پل تاریخی که در مسیر زنجان‌رود است تا شهروندان و گردشگران از این مسیر پیاده‌روی استفاده کنند و بتوانیم با ورود جمعیت این اثرهای تاریخی را احیا کنیم. ملایی یگانه تاکید می‌کند: هر چند ما اقدامات زیادی انجام دادیم اما هنوز تا رسیدن به وضعیت ایده آلی که برای ساماندهی این فضا در نظر داریم، فاصله زیاد است. امیدواریم با تخصیص اعتبار مناسب و مشارکت ارگان‌های مربوطه هر چه سریعتر این رودخانه ساماندهی شود. وی با تاکید بر جلسه تشکیل شده در استانداری برای رسیدگی به این موضوع، می‌گوید: در آن جلسه موظفی‌های دستگاه‌ها و ارگان‌های مختلف مشخص شد و استاندار تاکید کرد کمیته‌های مختلف برای پیگیری ساماندهی زنجان‌رود تشکیل شود.

 نیاز به مشارکت همگانی

استاندار زنجان نیز با اشاره به ضرورت ساماندهی هر چه سریع زنجان‌رود عنوان می‌کند: امیدواریم با همکاری همگانی بتوانیم این مطالبه مردمی را به انجام برسانیم. فتح الله حقیقی تاکید می‌کند: برای حل معضل زنجان‌رود باید همه پای کار باشند تا مشکلات در این زمینه رفع شود زیرا زنجیره مشکلات وابسته به هم نمی‌گذارد اقدامات دستگاه‌ها به نتیجه برسد. وی با اشاره به اینکه اقدامات عملی در این زمینه شروع شده ولی کافی نیست می‌افزاید: باید سرعت ساماندهی افزایش یابد و امیدواریم که برنامه‌هایی که تدوین شده با سرعت بیشتری اجرایی شود. استاندار زنجان به پیشنهاد شهرداری زنجان برای لایروبی زنجان‌رود با کمک دستگاه‌های اجرایی تاکید می‌کند و می‌گوید: برای مسئله بالا آمدگی آب در زنجان باید جلسه ویژه‌ای برگزار و پروژه‌ها با اولویت‌بندی مشخص اجرایی شود.

کد خبر 607253

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: نخاله ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۲۱۵۲۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کاهش ۵ تنی پسماند روزانه اسالم با تفکیک از مبدا

ایسنا/گیلان شهردار اسالم با اشاره به اجرای طرح تفکیک از مبدا با محوریت آموزش دانش آموزان در مدارس، خاطرنشان کرد: روزانه ۱۵ تن زباله تولیدی داشتیم که با تفکیک از مبدا، پنج تن آن کاهش یافت البته با حضور گردشگران شاهد افزایش تولید زباله هستیم.

سیف الله صداقت دوست امروز، ۱۳ اردیبهشت ماه در گفت وگو با ایسنا، با اشاره به افزایش بودجه شهرداری اسالم از ۲۴ میلیارد تومان در سال گذشته به ۴۸ میلیارد تومان در سال جاری، اظهار کرد: احداث بلوار ۶۰۰ متری و بهسازی خیابان کشاورز اسالم در دست اقدام است.

وی با بیان اینکه احداث یادمان مزار شهدای اسالم با اعتبار ۲.۵ میلیارد تومانی تا هفته دولت به اتمام می رسد، افزود: سال گذشته با ۱۸۴ تن آسفالت اقدام به آسفالت معابر و خیابان ها کردیم و تا پایان این دوره شورا و شهرداری اسالم، کوچه فاقد آسفالت نخواهیم داشت؛ البته برای زیرسازی نیازمند مصالح هستیم که با حمایت فرمانداری و دادستانی انجام خواهد شد.

شهردار اسالم در ادامه از اجرای طرح بازیافت زباله در این شهر از ۹ ماه گذشته خبر داد و عنوان کرد: نیازمند ۲۰۰۰ مترمربع عرصه جهت دفن و تفکیک زباله و بازیافت هستیم؛ البته اداره منابع طبیعی شهرستان تالش با واگذاری عرصه موافقت کرده و نیازمند تایید اداره حفاظت محیط زیست هستیم.

صداقت دوست با بیان اینکه روزانه ۱۰ تن زباله تولید می شود، تاکید کرد: برخی از روستاها نیز زباله های خودشان را به شهر اسالم می آورند و در ایام تعطیلات نیز شاهد تولید زباله هستیم که حجم زباله روزانه را تا ۲۵ تن افزایش می دهد.

وی با اشاره به اجرای طرح تفکیک از مبدا با محوریت آموزش دانش آموزان در مدارس، خاطرنشان کرد: روزانه ۱۵ تن زباله تولیدی داشتیم که با تفکیک از مبدا، پنج تن آن کاهش یافت؛ البته با حضور گردشگران شاهد افزایش تولید زباله هستیم.

شهردار اسالم رودخانه ناورود اسالم را بزرگترین و وحشی ترین رودخانه گیلان دانست و متذکر شد: پل ناورود سال ۹۸ بر اثر سیلاب تخریب شد که تاکنون ۶۵ درصد پیشرفت فیزیکی دارد؛ همچنین بالغ بر ۱۰۰ متر دیواره سازی شده است.

وی اسالم را دارای ۱۷.۵ هکتار اراضی ساحلی دانست و یادآور شد: در راستای دستورات دولت سیزدهم و تاکید استاندار، موفق به آزادسازی حریم ۶۰ متری اسالم به طول یک کیلومتر شدیم و طرح سالم سازی داریم.

صداقت دوست از کاشت ۱۵۶۰ اصله نهال در اراضی ساحلی اسالم خبر داد و بیان کرد: ۱۵ اتاقک گردشگری نیز احداث شده و در حال احداث سرویس های بهداشتی هستیم.

وی با بیان اینکه در تابستان گذشته ۴۰ هزار نفر به ساحل اسالم آمدند، عنوان کرد: نیازمند اعتبار برای ساماندهی گردشگران هستیم؛ البته آماده سرمایه گذاری ۲۰۰ میلیارد تومان هستیم که لازمه آن افزایش قرارداد واگذاری عرصه توسط اداره منابع طبیعی از ۱۵ سال به ۴۵ سال است.

شهردار اسالم، با اشاره به زیبایی های منطقه و گردشگرپذیری آن، تاکید کرد: به زودی جشن های تابستانه بومی و محلی را در ساحل اسالم برگزار می کنیم.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • مدیریت بحران زنجان در حالت آماده‌ باش
  • کاهش ۵ تنی پسماند روزانه اسالم با تفکیک از مبدا
  • بررسی روند امحا و دفن زباله در ۴ شهر فارس
  • پیش بینی بارش های رگباری برای آسمان زنجان
  • از لزوم جدیت در تفکیک زباله، تا سهم فاضلاب خانگی در آلودگی رودخانه های رشت
  • چپ کردن کامیون حمل زباله در برزیل + فیلم
  • تهدید حیات جزیره سرخ‌گون هرمز با شیشه و پلاستیک
  • تلاش برای پاکسازی طبیعت از زباله‌ها
  • زباله بهشهر پس از ۶۰ سال ساماندهی شد
  • وضعیت زباله بهشهر پس از ۶۰ سال ساماندهی شد